You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Statiuni Balneoclimaterice
Statiuni Balneoclimaterice

Statiuni Balneoclimaterice, Totul despre Statiuni Balneare in Romania.

Unul dintre cele mai cautate tipuri de statiuni din Romania sunt statiunile balneare. Romania are in prezent in jur de 70 de statiuni balneoclimaterice, lucru datorat numarului mare de izvoare termale de pe teritoriul Romaniei. Un alt aspect important care a dus la dezvoltatea turismului balnear este relieful variat al tarii noastre care a dat nastere multor factori naturali terapeutici.

Cele mai dezvoltate statiuni balneare din punct de vedere touristic, dar si din punct de vedere al factorilor terapeutici sunt: Baile Felix, Calimanesti, Slanic Moldova, Vatra Dornei, Caciulata si Baile Tusnad. Cea mai renumita statiune balneara din Romania, Baile Herculane este in acelasi timp si una dintre cele mai vechi, aceasta fiind atestata documentar de pe timpul ocupatiei romane. Statiunile balneoclimaterice din Romania sunt renumite in toata Europa si pe langa tratamentele de cea mai buna calitate va ofera si privelisti minunate.

Statiuni Balneoclimaterice tratamentFactorii naturali terapeutici ai apelor termale din Romania ajuta la tratarea a diverse tipuri de afectiuni reumatice, respiratorii, cardiovasculare, digestive sau ale sistemului nervos la indicatiile medicilor de specialitate si in functie de calitatile lor terapeutice si de bazele de tratament ale fiecarei statiuni. Toate tratamentele la o astfel de statiune balneara se fac sub stricta supraveghere a oamenilor de specialitate si de regula pot tine aproximativ 21 de zile. La finalul tratamentului pacientii vor primi un bulletin medical cu diagnosticul bolii, rezultatele tratamentului si recomandari pe viitor.

Statiunile balneare din Romania si factorii terapeutici.

Unul dintre principalii factori terapeutici din statiile balneoclimaterice din Romania sunt apele minerale care pot fi de mai multe tipuri: alcaline, sulfatate, arsenicale, feruginoase, sulfuroase, carbogazoase, oligomentalice, iodurate sau clorurate-sodice. Alti factori importanti gasiti in aceste statiuni sunt namolurile terapeutice, lacurile cu apa sarata, gazele terapeutice naturale, salinele terapeutice sau apele termale.

Statiuni Balneoclimaterice din Romania:

Baile Amara Email

Statiunea-Balneoclimaterica-Baile-AmaraStatiunea Balneoclimaterica Baile Amara este o statiune-oras din Judetul Ialomita si este situata pe malul lacului Amara, intr-o zona cu climat continental de stepa, cu ierni reci si veri calduroase. Statiunea balneara Baile Amara se situeaza la 7 kilometri de Slobozia, la 120 de kilometri de litoralul Marii Negre si 130 kilometri de Delta Dunarii.

Citeşte mai mult...
Baile Sarate Turda Email

Baile Sarate TurdaStatiunea Balneara Baile Sarate Turda este situata intr-o zona depresionara, la o altitudine de 360 de metri, intr-o zona inconjurata de paduri in partea estica a munincipiului Turda, la 30 de kilometric de munincipiul judetului Cluj Napoca. Situarea Statiunii Balneoclimaterice Baile Sarate Turda intr-o zona cu climat sedativ cu temperature medii anuale de 9 grade Celsius si temperature medii in luna iulie de 20 de grade, impreuna cu relieful silvic al zonei a creat un cadru ideal pentru tratamentele medicale din aceasta statiune balneara.

Citeşte mai mult...
Baile Govora Email

Izvorul Ferdinand din Baile GovoraStatiunea Balneara Baile Govora este situata la 21 km de Ramnicul Valcea, intr-o depresiune subcarpatica din nord-estul Olteniei, la altitudinea de 360-380 m. Regiunea este deluroasa, acoperita cu paduri de fag, stejar, brad si salcam. Statiunea balneoclimaterica a fost proiectata intr-un stil architectural specific inceputului secolului XX. Senzatia de unicitate a acestei zone este evidentiata de speciile exotice ale ardealului si de ecosistemul cu specii indigene de foioase.

Citeşte mai mult...
Baile Tusnad Email
Baile TusnadStatiunea balneara Baile Tusnad este situate in judetul Harghita, Transilvania, in Cheile Oltului, la altitudinea de 650 de metri. Baile Tusnad se gasesc intre muntii Harghita si Bodoc, in partea sudica a Depresiunii Cicului. Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad, denumita si Mica Elvetie a fost fondata in 1842 si este in prezent este una dintre cele mai importante statiuni balneare din Romania desi este cea mai mica ca marime.
Citeşte mai mult...
Baile Olanesti Email

Statiunea Oras Baile OlanestiStatiunea Balneoclimaterica Baile Olanesti este situate in judetul Valcea si mai este cunoscuta si sub numele de Izvoarele de aur, nume datorat izvoarelor minerale cu diferite compozitii chimice aflate aici. Statiunea balneara Baile Olanesti este una dintre cele mai recente din Romania si este situat pe valea Olanestiului, un afluent al Oltului si incojurat de muntii Gerea, Folea si Capraretea din Carpatii Meridionali. Aceasta situare a statiunii o face ideala pentru tratamente terapeutice pe intreaga perioada a anului.

Citeşte mai mult...
Baile Herculane Email
Baile Herculane Statiune Balneara

Baile Herculane
este o statiune balneoclimaterica situata in partea de sud-vest a Romaniei, pe Valea Cernei, la o altitudine de 168 metri altitudine, intre Muntii Mehedinti si Muntii Cernei. Statiunea balneara Baile Herculane are o populatie de peste 6.000 de locuitori si se afla la 41 km de Munincipiul Drobeta-Turnu-Severin si 25 de km de granita cu Serbia.
Citeşte mai mult...
Baile Felix Email

Baile Felix Statiune Balneoclimaterica

Baile Felix, in prezent este cea mai mare statiune balneara cu functionare permanenta din Romania si se afla la 8 km de Oradea. Apele termale din Baile Felix au temperature cuprinse intre 20 si 49 grade Celsius. Prin reteaua larga de hoteluri, Baile Felix ofera 7000 de locuri de cazare, bazine de inot, stranduri acoperite sau in aer liber, sali de jocuri mecanice, terenuri de sport, cinematograf si este recunoascuta la nivel international.

Citeşte mai mult...