You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Paris
Paris

Obiective Turistice Paris

obiective turistice paris
Traversat de fluviul Sena, Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Desi orasul propriu zis numara o populatie putin peste 2 milioane de locuitori, zona metropolitana este locuita de nu mai putin de 12 milioane de cetateni. Nucleul istoric al Parisului este denumit Ile de la Cite si este cea mai veche zona locuita a zonei, o insula mica de pe Sena locuita in antichitate de tribul parizilor (Parisii in latina), de unde si numele orasului. Insula este in zilele noastre ocupata in mare parte de celebrul Palat al Justitiei si de catedrala Notre Dame de Paris. Imediat in vecinatate, se gaseste o alta insula mai mica, cu care Ile de la cite este si conectata, insula Saint louis. Aici se gasesc constructii din secolele 17 si 18. Renumite sun in Paris si cheile Senei, strajuite de copaci si vanzatori ambulanti de carti, podurile istorice, numeroasele cladiri si monumente istorice, muzee de renume mondial si bulevarde celebre precum si Champs Elysees.

Ocupat pana in anul 52 i.e.n de un trib galic numit parisi care locuiau pe insula centrala, Parisul a fost ocupat de romani si redenumit Lutetia (Locul mlastinos). 50 de ani mai tarziu orasul se extinde pe malul stang al Senei si primeste numele de Paris. Abia in anul 508, dupa retragerea romana, orasul va deveni capitala francilor, sub conducerea dinastiei Meroviengienilor. In secolul 11 Parisul se va extinde si pe malul drept al Senei, bucurandu-se de o crestere remarcabila in secolele urmatoare, mai ales sub domnia lui Filip al II-lea Augustus (1180-1223). In aceasta perioada se vor pava drumurile principale si se va construi primul Luvru, catedrala Notre dame iar scolile de pe malul stang sunt unite in cadrul Sorbonei. Astfel, Evul Mediu va fi o perioada extrem de prospera, Parisul devenind unul dintre cele mai importante centre culturale si comerciale ale Europei. Mai tarziu, sub domnia Regelui Soare, Louis al 14-lea, resedinat regala se muta la nou inauguratul palat Versailles, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zilele noastre din zona metropolitana a Parisului.

Paris Obiective Turistice :
   
Cabaretul Moulin Rouge Email
Construit in anul 1889 de catre Josep Oller, Moulen Rouge se afla situat in cartierul rosu al Parisului (Pigalle), in apropierea dealului Montmartre. Usor de localizat datorita celebrei mori de vant de pe acoperis, Moulen rouge este un obiectiv turistic important care ofera pe langa privelistea deosebita si divertisment de calitate clientilor sai.
Basilica Sacre Coeur Email
Un alt obiectiv turistic din Paris este si basilica romano catolica Sacre Coeur, cosntruita in varful dealului Montmartre pe cel mai inalt punct al orasului. Ea a fost proiectata de arhitectul Paul Abadie. De aici puteti admira una dintre cele mai importante privelisti asupra parisului, comparabila doar cu cea din varful Turnului Eiffel.
Notre Dame Email
Catedrala Notre Dame a fost ridicata in inima Parisului si constituie unul dintre cele mai importante repere ale crestinismului. O cladire impresionanta in stil gotic ce strajuieste Ile de la Cite, cea mai veche zona locuita a regiunii. Constructia sa a inceput in anul 1163 sub supravegherea Episcopul Parisului Maurice de Sully. Construita la o scara impresionanta pentru vremea sa, Notre Dame a devenit prototip pentru toate celelalte monumente crestine ale Frantei din perioada urmatoare.
Muzeul Louvre Email
Muzeul Luvru este probabil cel mai vizitat muzeu de arta din lume dar si unul dintre cele mai impresionante construite vreodata de om. Plin de incarcatura istorica, luvrul este totodata si Muzeul National al Frantei. Aici veti putea admira peste 35.000 de exponate din domeniul artelor care se intind pe o perioada ce porneste din mileniu 6 i.e.n pana in zilele noastre. Muzeul este gazduit de un alt reper important al Parisului, Palatul Louvre, construit initial ca fortareata in perioada regelui Filip al II-lea. Impresionanta este si piramida de sticla din curtea interioara a Palatului, piramida care constituie si intrarea in Muzeu.
Bulevardul Champs-Elysees Email
La plus belle avenue du monde, bulevardul Champs Elysees se intinde de la Arcul de Triumf pana la piata Concorde. Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Paris, bulevardul merita vizitat mai ales in data de 14 iulie, de ziua nationala a Frantei cand, aici au loc nenumarate parade militare. Tot aici se desfasoara de obicei si manifestarile de Anul Nou si finalul Turului Frantei la ciclism. Cu o lungime de 2 kilometri si o latime de 80 de metri, Champs Elysees este unul dintre cele mai impresionante bulevarde ale lumii. Ca o curiozitate, chiriile pentru spatiile comerciale pot ajunge aici la impresionantele sume de 1,5 milioane de dolari pentru 100 de metri patrati.
Arcul de Triumf Email
Situat in inima metropolei pariziene, Arcul de triumf strajuieste mandru intrarea pe Champs Elysees, cea mai importanta artera a orasului. Constructia sa a inceput in perioada domniei Imparatului Napoleon dar un a fost finalizata pana la infrangerea acestuia de la Waterloo. In forma sa finala de azi, Arcul a fost ridicat play casino pe ramasitele unui soldat necunoscut din Primul Razboi Mondial, ca omagiu adus eroilor cazuti in prima mare deflagratie mondiala ce a mistuit Europa la inceput de secol XX.
Turnul Eiffel Email
Probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic, imaginea comerciala a acestui oras, este impresionantul turn de otel creat de Gustave Eiffel si finalizat in 1889, cand a devenit si cea mai inalta constructie din lume. Cu o inaltime de 325 de metri, turnul si-a pastrat acest record pana la construirea Chrysler Building din New York, in 1930.