You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Budapesta
Budapesta

Scurt istoric si Obiective turistice din Budapesta

Budapesta este capitala Ungariei si unul dintre cele mai frumoase orase-capitala ale Europei. Centru politic, cultural, industrial si comercial al Ungariei, Budapesta are o poopulatie de aproximativ 1,7 milioane de cetateni (3,27 in zona metropolitana), orasul acoperind o suprafata de peste 525 de km patrati.

Orasul este insa format din 3 orase diferite, Buda, Obuda si Pesta, unificate la data de 17 noiembrie 1873. Originile sale se pierd insa in negura timpului, prima atestare documentara a unei asezari urbane pe acest teritoriu fiind orasul Aquinarium, capitala provinciei romane Panonia Inferioara. Mai tarziu, in secolul IX locul a fost ocupat de Maghiari care au reconstruit orasul ce va deveni in cel de-al 15-lea secol un centru al culturii umaniste Renaissance.

 

Obiective Turistice Budapesta:

Dealul castelului Email
Situat in Buda, Dealul Gellert este o roca inalta de 140 de metri care se ridica Dunarii. Numele vine de la episcopul Gellert, venit in Ungaria din Italia in timpul regelui Stefan, un pelerin care si-a dedicat viata crestinarii poporului maghiar. In varful dealului Habsburgii au construit o cetate care a servit de-a lungul timpului ca bastion de aparare, inchisoare, adapost pentru cei fara casa, ba chiar si locul unei baterii aeriene. In spatele zidurilor sale se ascunde acum un muzeu dar, locul este cu atat mai important cu cat ofera turistilor o privire de ansamblu asupra intregului oras.
Opera din Budapesta. Email
Un alt obiectiv turistic important atat ca si performante arhitecturale cat si ca reper cultural, este Opera din Budapesta. O cladire impresionanta care gazduieste evenimente importante casino spiele online culturale, oferind programe muzicale variate pe tot parcursul anului. Un loc care nu trebuie sa lipseasca dintr-un tur al capitalei maghiare, indiferent ca sunteti fani sau nu ai muzicii clasice. Un reper important pentru poze memorabile care sa ramana ca amintiri peste ani si ani.
Podul cu lanturi din Budapesta. Email
Unul dintre cele mai cunoscute obirctive turistice din capitala Ungariei, Budapesta, este si podul cu lanturi, monument arhitectural care face legatura intre cele doua orase de peste Dunare, Buda si Pesta. De pe acest pod poate fi admirata Dunarea si 2 alte obiective turistice importante, cladirea parlamentului si turnurile castelului de pea dealul din Buda.
Parlamentul Email
A treia cladire din lume care gazduieste un parlament national, este cladirea parlamentului din Budapesta, un monument arhitectural neo-gotic care contine si un muzeu unde puteti admira coroana si bijuteriile coroanei maghiare precum si mana dreapta a regelui Sfant Stefan, fondatorul Ungariei si unul dintre cei mai importanti precursori ai regatului maghiar. Conceputa de catre imre Steindl, profesor la Universitatea Tehnica din Budapesta, construirea cladirii Palatului a fost decisa in anul 1880 de catre Adunarea nationala a Ungariei.