You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Viena
Viena
Obiective turistice Viena

Ca si alte capitale europene foste centre administrative ale unor imperii, Viena este o metropola intesata de obiective turistice. Am putea spune ca, insusi orasul in sine este un obiectiv turistic, o capitala in adevaratul sens a cuvantului in care modernul se imbina cu vechiul, un oras care impresioneaza din toate punctele de vedere dar in mod special prin cel arhitectonic. Mai mult, Viena este un oras extrem de prietenos, usor de vizitat, un obiectiv in care turistul tinde sa se intoarca, chiar daca il cunoaste pe de rost.

Mai jos aveti pe scurt prezentate cateva obiective turistice din Viena :
Palatul Schoenbrunn Email
Read more

Opera a arhitectului Johann Bernhard Fischer von Erlach, Palatul Schoenbrunn a fost terminat in 1713 in timpului domniei Imparatului Leopold care-si dorea o resedinta care sa rivalizeze cu Versailles-ul regelui Soare. Desi initial Palatul a constituit o casa de vara a familiei regale, incepand cu Maria Tereza Schoenbrunn a devenit resedinta de baza. In urmatoarele decenii care au trecut de la finalizarea construictiei s-au refacut interioarele, s-a construit o gradina zoologica si un teatru.
CiteŇüte mai mult...
Opera de stat Email
Read more
Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper),
este una dintre cele mai importante case de opera din lume, impreuna cu orchestra de care dispune si Filarmonica, ai carui membrii sunt recrutati din cadrul Operei. Staatsoper este cel mai important reper muzical al Vienei, poate chiar al Europei. Aceasta Opera este de altfel si prima construita in Viena, proiectul apartinand arhitectilor August Sicard von Sicardsburg si Eduard van der NŁll, adepti ai stilului neo-renaissance.
CiteŇüte mai mult...
Catedrala Sfantul Stefan (Stephansdom) Email
catedrala-StephansdomStephansdom, catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Viena, este una dintre cele mai emblematice constructii ale orasului, si† unul din monumentele gotice cu o mare importanta pentru austria. Domul masoara 34 metri Ón latime si 107 metri Ón lungime si are patru turnuri. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, este Ónsa de un lift ce te urca la o inaltime de 60 de metri de unde se pot admira Ómprejurimile cladirii. Poarta principala si partea de vest a domului apartin stilului romanic. Poarta episcopala realizata Ón stil gotic reveleaza vizitatorului aspecte din viata pamanteasca a Sfintei Maria iar poarta corului ne relateaza momente importante din viata Sf‚ntului Paul. Catedrala Stephansdom este un obiectiv turistic care merita luat in calcul daca vizitati sau doar tranzitati Viena si gasiti timpul necesar sa vizitati cateva obiective turistice.
MariaHilferstrasse Email
strada-MariaHilferstrasseUn rai al amatorilor de cumparaturi, Mariahilferstrasse este straduta destinata in mod exclusiv acestora, intesata cu magazine cu nume celebre care ofera de la suveniruri pana la cele mai scumpe obiecte vestimentare, un obiectiv care merita vizitat la inceputul sejurului vienez, cand inca portofelul va este plin. In cazul in care sunteti interesati sau pasionati de cumparaturi, aveti la dispozitie o harta a magazinelor† pe strada Mariahilferstrasse www.mariahilferstrasse.at .Gasiti lista tuturor magazinelor de pe aceasta strada.
Palatul Imperial Hofburg Email
Read moreO alta minune arhitectonica si un obiectiv imposibil de ratat pentru cei care viziteaza capitala Austriei este palatul Imperial Hofburg. Resedinta oficiala a celor mai importante familii regale austriece inclusiv pentru dinastia de Habsburg care a condus imperiul Austro-Ungar, Palatul Hofburg impresioneaza prin maiestuozitate, intre zidurile sale aflandu-se nenumarate alte obiective turistice precum muzeele Naturhistorisches Museum si Kunsthistorisches Museum, libraria imperiala, trezoreria, Teatrul national, scoala de calarie etc.
CiteŇüte mai mult...
Primaria (Rathaus) Email
Primaria-vienna
Rathaus
este cladirea care serveste atat ca primarie a orasului cat si ca locatie oficiala a Consiliului Local al Vienei si al Guvernatorului statului Vienez, parte administrativa a sistemului federal austriac.

Rathaus este o cladire construita in stil gotic intre anii 1872 si 1883 dupa un proiect al arhitectului Friedrich von Schmidt. In varful turnului cladirii se afla statuia Rathausmann, un simbol al orasului Viena iar in imediata sa apropiere parcul Rathauspark. In cadrul cladirii veti putea gasi si un restaurant construit in stil baroc care ofera o serie de delicatese culinare locale specifice gastronomiei austriece.
Prater Email
Read morePrater este un parc public de distractii situat in centrul capitalei austriece, amenajat pe locul unui vechi teren de vanatoare regal. Amintit inca din 1162, cand imparatul Frederich l-a daruit unui nobil pe nume Konrad, Prater va deveni public abia in 1766 in perioada domniei imparatului Iosif al II-lea. Vanatoarea s-a mai practicat aici pana in 1920. Cea mai mare schimbare avea loc insa in 1895 cand s-a inaugurat Riesenrad, Marea Roata, in prezent mascota si cel mai important reper al parcului de distractii. Construita de catre Daniel Prater, Marea Roata ofera turistilor posibilitatea de a putea observa de la inaltime intreg orasul Viena.
CiteŇüte mai mult...
Muzeul de istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum) Email
Read more

Kunsthistorisches Museum
este unul dintre cele mai vechi muzee destinate exclusiv artelor de pe batranul continent. Initial, cladirea a fost construita intre anii 1872-1891, pentru a gazdui colectia de obiecte de arta a casei de Habsburg. In fata sa, in Piata Maria Tereza se afla Muzeul de istorie† a Naturii, o cladire similara din punct de vedere arhitectural, construita in timpul imparatului Franz Iosef I al Austro-Ungariei.
CiteŇüte mai mult...
Teatrul National din Viena - K.K. Theater an der Burg Email
Read moreTeatrul National din Viena, cunoscut in trecut sub numele de K.K. Theater an der Burg, este unul dintre cele ami importante teatre de limba germanica din lume.
Creat in 1741 de catre Imparateasa de Habsburg Maria Theresa si amplasat in imediata vecinatate a resedintei imperiale, teatrul National a suferit numeroase modificari de natura arhitectonica si chiar relocari, fiind aproape distrus in urma bombardamentelor din cel de-al doilea razboi mondial.
CiteŇüte mai mult...