You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Paris
Paris

Obiective Turistice Paris

obiective turistice paris
Traversat de fluviul Sena, Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Desi orasul propriu zis numara o populatie putin peste 2 milioane de locuitori, zona metropolitana este locuita de nu mai putin de 12 milioane de cetateni. Nucleul istoric al Parisului este denumit Ile de la Cite si este cea mai veche zona locuita a zonei, o insula mica de pe Sena locuita in antichitate de tribul parizilor (Parisii in latina), de unde si numele orasului. Insula este in zilele noastre ocupata in mare parte de celebrul Palat al Justitiei si de catedrala Notre Dame de Paris. Imediat in vecinatate, se gaseste o alta insula mai mica, cu care Ile de la cite este si conectata, insula Saint louis. Aici se gasesc constructii din secolele 17 si 18. Renumite sun in Paris si cheile Senei, strajuite de copaci si vanzatori ambulanti de carti, podurile istorice, numeroasele cladiri si monumente istorice, muzee de renume mondial si bulevarde celebre precum si Champs Elysees.

Ocupat pana in anul 52 i.e.n de un trib galic numit parisi care locuiau pe insula centrala, Parisul a fost ocupat de romani si redenumit Lutetia (Locul mlastinos). 50 de ani mai tarziu orasul se extinde pe malul stang al Senei si primeste numele de Paris. Abia in anul 508, dupa retragerea romana, orasul va deveni capitala francilor, sub conducerea dinastiei Meroviengienilor. In secolul 11 Parisul se va extinde si pe malul drept al Senei, bucurandu-se de o crestere remarcabila in secolele urmatoare, mai ales sub domnia lui Filip al II-lea Augustus (1180-1223). In aceasta perioada se vor pava drumurile principale si se va construi primul Luvru, catedrala Notre dame iar scolile de pe malul stang sunt unite in cadrul Sorbonei. Astfel, Evul Mediu va fi o perioada extrem de prospera, Parisul devenind unul dintre cele mai importante centre culturale si comerciale ale Europei. Mai tarziu, sub domnia Regelui Soare, Louis al 14-lea, resedinat regala se muta la nou inauguratul palat Versailles, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zilele noastre din zona metropolitana a Parisului.

Paris Obiective Turistice :
Filtru titlu     Arată # 
Nr. Titlu articol Afişări
1 Paris-google-ad 2275
2 Cabaretul Moulin Rouge 2894
3 Basilica Sacre Coeur 2677
4 Notre Dame 2799
5 Muzeul Louvre 3015
6 Bulevardul Champs-Elysees 3016
7 Arcul de Triumf 2877
8 Turnul Eiffel 2953