Numarul turistilor romani va scadea in vacanta de iarna Imprimare

turism-iarna-molltal

Potrivit lui Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT (Asociatia Nationala a agentiilor de turism), numarul turistilor romani care isi vor petrece vacanta de iarna în strainatate va scadea în acest an cu 10%.

 

Cu toate acestea, potrivit ANAT, romanii au început sa-si faca deja rezervari, cele mai cautate destinatii fiind Austria, Italia, Franta, Elvetia si Bulgaria, ultima dintre ele cu o crestere spectaculoasa, la concurenta cu Austria, clasica destinatie pentru sporturile de iarna.

 

Anul trecut, peste 250.000 de romani au ales sa-si petreaca vacantele în strainatate, cele mai vizitate orase fiind capitalele de renume precum Viena, Praga, Budapesta, Barcelona sau Roma, doar 1,2% dintre acestia alegand destinatii exotice  de lux.

Reprezentantii ANAT se asteapta de asemenea la o scadere si în ceea ce priveste numarul turistilor straini care vor alege Romania în aceasta perioada, în ciuda reducerilor în vigoare. Potrivit agentiei, cele mai cautate destinatii vor fi si în acest an statiunile Sinaia, Predeal sau Poiana Brasov si zonele turistice din Maramures, Sibiu si Bucovina.

 

 

 

 
Joomla SEF URLs by Artio