You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Baile Tusnad Email

Statiunea Balneoclimaterica Baile Tusnad:


Statiunea balneara Baile Tusnad este situate in judetul Harghita, Transilvania, in Cheile Oltului, la altitudinea de 650 de metri. Baile Tusnad se gasesc intre muntii Harghita si Bodoc, in partea sudica a Depresiunii Cicului. Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad, denumita si “Mica Elvetie”  a fost fondata in 1842 si este in prezent este una dintre cele mai importante statiuni balneare din Romania desi este cea mai mica ca marime.

Avand aceasta situare Montana la peste 650 de metri altitudine, Baile Tusnad beneficiaza de un cadru natural foarte pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negative care fac din aceasta statiune balneara un loc ideal pentru tratamente medicale si refaceri psihice.

Zona Bailor Tusnad ofera si sarbatori folclorice deosebite, cum ar fi Festivalul Cantecului, dansului si portului popular din Balvanyos, festivalul Folcloric de la cetatea Ica din comuna Cernat sau Alaiul mascat. Specialitatile gastronomic ale zonei cuprind mancaruri precum supa de chimen, papricas, gulas, musaca, kurtoskalacs si altele.

Statiunea Balneoclimaterica Baile Tusnad beneficiaza de o gama larga de factori terapeutici care au dus la formarea unuia dintre cele mai populare zone de recuperare atat fizica cat si psihica din Romania. Printre acesti factori terapeutici puteti gasi ape minerale cu diferide compozitii chimice, (clorurate, sodice, bicarbonate, mofete),  instalatii cu aerosoli si inhalatii, electroterapie, masajuri terapeutice, hidroterapie si nu in ultimul rand, un bioclimat tonifiant de tip subalpine cu aer puternic ozonizat.

La statiunea balnerara Baile Tusnad se pot trata afectiuni cardiovasculare, afectiuni associate sau nevroze astenice. Este contraindincata tratarea afectiunilor tumorale, reumatismale, tiroidite sau insuficiente cardiac. Printre tratamentele puse la dispozitie in Baile Tusnad, se pot gasi: instalatii cu bai minerale si carbogazoase, bazin cu apa termala in aer liber, bazin cu apa mineral mezotermala, instalatii cu aerosolo si inhalatii, masaj medica si sala de gimnastica medicala.

Statiunea Balneo Climaterica Baile Tusnad

Istoric statiunea balneara Baile Tusnad:

Efectul terapeutic al apelor termale din statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad a atras atentia publicului pentru prima oara in anul 1842 dupa vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban. Societatea pe actiuni in vederea exploatarii statiunii a fost constituita in 1845.

In urma revolutiei din 1849, statiunea Baile Tusnad a fost distrusa si reconstruita in 1852. Baile Tusnad si-a asumat numele de-abia in anul 1861 si a fost decalrat oras in anul 1968. Primele dovezi scrise despre apele termale ale Bailor Tusnad apar in secolul XVIII in care se mentioneaza existenta izvoarelor cu ape minerale cu efect terapeutic.

In anul 1866, chimistul Dietrich H. Gustaw face prima analiza a apelor termale a celor opt izvoare principale din statiunea balnerara Baile Tusnad. Imbuteliarea apei din izvorul principal incepe in acelasi an. Urmeaza constructia strandului mezotermal pe apa izvorului principal.  In 1875, specialistul balneolog dr. Lengyel Gyula prezinta istoricul si valorile balneo-climaterice ale statiunii balneare Baile Tusnad la conferinta nationala a medicilor naturalisti maghiari. Acest eveniment a fost unul de importanta deosebita pentru Baile Tusnad. Epoca de aur a statiunii incepe cu anul 1880. Sub tutela Institutului Balnear Stefania, o instutituie balneara importanta din acea vreme, statiunea este dotata cu patru piscine acoperite, patru bai reci, personal specializat si 14 vane de portelan.

Prima policlinica balneara apare intre anii 1896-1897, dar care a fost distrusa in anul 1913 intr-un incendiu.  Primul razboi mondial a adus sfarsitul perioadei de aur a Statiunii Baile Tusnad, care era conoscuta in acel moment ca Perla Transilvaniei. La finele primului razboi mondial, statiunea balneoclimaterica si-a inceput revenirea, ca pana in 1927 sa fie recunoscuta pe plan international ca statiune balneo-climaterica de prim rang.

In anul 1973 se formeaza prima Intreprindere Balnear cu sediul mutat in 1985 la Miercurea Ciuc. In acesi perioada este introdus curentul electric, se construieste canalizarea si reteaua de apa potabila. Strandul termal din Baile Tusnad a fost creat in urma unor forari la adancime de 1100 metri unde s-a gasit apa teramala de 63 grade Celsius.

Din anul 1995, statiunea balneo-climaterica Baile Tusnad redevine centru de conferinte international si efortul pentru ridicarea Bailor Tusnad la Gloria de odinioara contiuna pana in prezent.

Istoric Statiunea Balneara Baile Tusnad

Obiective turistice Baile Tusnad.

-    Cheile Bicazului este unul dintre cele mai cunoscute locatii turistice din Romania.
-    Stanca Soimilor  ,o formatiune de andezit ofera privelisti spre defileul Oltului, si varfurille montane ale zonei si este casa ruinelor cetatii Stanca Soimilor.
-    Lacul Sfanta Ana, este un lac de origine vulcanica situate la 950 metri inaltime si la 25 km de statiunea balneara Baile Tusnad.
-    Timovul Mohos este o rezervatie naturala situate langa lacul Sfanta Ana si adaposteste specii rare de plante.
-    Odorheiul Secuiesc este o cetate medieval din secolul XVI.
-    Manastirea ortodoxa “Sfantul Proroc Ilie”din Toplita, manastire construita in anul 1847.
-    “Movila Tatarilor”si castelul Contelui Lazar din Lazarea.
-    Biserica franciscana baroc din Sumuleu detine una dintre cele mai mari instalatii de orga din Ardeal.

Obiective Turistice Baile Tusnad