You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Baile Olanesti Email

Staiunea Balneoclimaterica Baile Olanesti

Statiunea Balneoclimaterica Baile Olanesti este situate in judetul Valcea si mai este cunoscuta si sub numele de “Izvoarele de aur”, nume datorat izvoarelor minerale cu diferite compozitii chimice aflate aici. Statiunea balneara Baile Olanesti este una dintre cele mai recente din Romania si este situat pe valea Olanestiului, un afluent al Oltului si incojurat de muntii Gerea, Folea si Capraretea din Carpatii Meridionali. Aceasta situare a statiunii o face ideala pentru tratamente terapeutice pe intreaga perioada a anului.


Apele minerale ale statiunii balneoclimaterice sunt mentionate pentru prima data intr-un hrisov din 1760 ca fiind ape tamaduitoare. Aceste ape au fost gasite intai pe mosia clucerului Toma Olanescu dupa care au fost numita statiunea balneara.


Tratamentul balnear de la Baile Olanesti cuprinde principalele trei obiective ale terapeuticii moderne: profilactic, curativ si recuperational si se imparte in mai multe variante terapeutice: crenoterapie, tratament prin hidroterapie, electroterapie, fototerapie si aeroterapie.


Statiunea balneoclimaterica Baile Olanesti a generalizat metode atat pentru cura interna cat si pentru cea externa. Factorii terapeutici ai apelor din statiunea balneara Baile Olanesti cum ar fi apele ce contin sulf tritabil, trisultafi sau complexe coloidale sulfuroase isi pierd stabilitatea in contact cu aerul de aceea ele nu pot fi imbuteliate si comercializate. Ele trebuiesc incalzite la anumite temperaturi pentru a fi folosite in mod terapeutic.


Factorii de terapie externa se refera la: instalatii cu bai calde, sectia de hidroterapie cu personal calfiicat, sectia de electroterapie, sectia de tratament cu aerosoli, bai cu bule si dus subacvatic, bai galvanice, bai minerale sau bai cu plante.


Statiunea Balneara Baile Olanesti este recunoscuta pentru tratarea afectunilor digestive(esofagite, gastrice, ulcer cronic), afectiuni renale(litiaza renala, pielonefrita cronica), afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare, afectiuni metabolice si de nutritie(diabet zaharat, dislipidemii), afectiuni dermatologice, afectiuni alergice sau afectiuni cardiovasculare.

Statiunea Balneoclimaterica Baile Olanesti

Istoric statiunea Baile Olanesti:


Localitatea Baile Olanesti apare pentru prima data intr-o atestare documentara in anul 1527. In privinta denumirii localitatii, parerile sunt impartite. Pe de-o parte unii spun ca izvoarele isi iau numele de la cavalerii armatei austriece, care se numeau „ulani, pe cand altii sunt de parere ca numele Bailor Olanesti provin de la numele unui boier local pe nume Toma Olanescu.


Primele analize ale proprietatilor terapeutice ale acestor ape au fost facute de dr.Karl Friedrich Siller in 1830, fapt ce a determinat o crestere a vizitelor in scop terapeutic in aceasta statiune balneara. A doua analiza a fost facuta de catre Petrache Poenaru intre anii 1853-1854 si mai tarziu de prof. Alexe Marin.


In urma unei cereri din partea generalului dr.Carol Davilla, in anul 1869 se face o noua analiza a apelor termale din statiunea balneara Baile Olanesti de catre dr.Bernath Lendway. Rezultatele analizelor au fost comunicate in 14.06.1869 printr-o telegrama in care aparea descrierea apelor ca fiind „de natura extraordinara”.


In 1950 a fost construita prima baza de tratament pentru ocupantii sovietici si era cunoscuta sub numele de „Vila 1 Mai”. Ulterior au fost admisi si alti turisti, desi initial erau selectionati din familii de activisti comunisti.

 

In 1969 din cauza unor evenimente naturale, o serie de izvoare au fost ingropate si vieti pierdute din cauza unui versant inundat. Dar trecand peste dezastre, izvoarele au fost dezgropate si reamenajate urmand sa se construiasca un complex hotelier terapeutic.


In prezent, Statiunea Balneoclimaterica Baile Olanesti este una dintre cele mai cunsocute centre terapeutice din Romania.

Istoric Statiunea Baile Olanesti

Obiective turistice din statiunea Baile Olanesti:


-    Rezervatia Muzeul Trovantilor este o rezervatie natural de interes national din 2005 si prezina formatiuni stranii construite predominant din siliciu pietrificat.

-    Rezervatia Radita – Manzu din Muntii Capatanii este o rezervatie naturala mixta in care domina forme de relief spectacluoase cu aspect ruiniform si specii rare ca floarea de colt.

-    Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul, cunoscuta si sub numele de „Pestera Liliecilor”  este un monument istoric din categoria A. Are o lungime de 250 de metri si este electrificata pe intreaga lungime.

-    Parcul national Buila Vanturarita este exploatat datorita potentialului sau turistic, fiindca intruneste conditii propice pentru turism montan, agroturism, turism monahal, sporturi montane sau odihna si relaxare. Acest parc national este si casa a numeroase specii protejate de lege.

-    Manastirea Frasine a fost construita din lemn de calugarii bulagri Ilarion si Stefan sin anull 1710. Viata Monahala de la aceasta manastire este asemanatoare cu cea de la Muntele Athos si este singura manastire din tara nesecularizata.

-    Casa memoriala Anton Pann, adaposteste expozitia memoriala Anton Pann. Casa memoriala a fost translata pe o distanta de 37 de metri odata cu modernizarea si reamenajarea teritoriala.

Obiective Turistice Baile Olanesti