You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Baile Herculane Email

Statiunea Balneoclimaterica Baile Herculane

Baile Herculane este o statiune balneoclimaterica situata in partea de sud-vest a Romaniei, pe Valea Cernei, la o altitudine de 168 metri altitudine, intre Muntii Mehedinti si Muntii Cernei. Statiunea balneara Baile Herculane are o populatie de peste 6.000 de locuitori si se afla la 41 km de Munincipiul Drobeta-Turnu-Severin si 25 de km de granita cu Serbia.

Numele statiunii Baile Herculane vine de la numele fiului lui Zeus, Hercule, care era amintit ca si conducator al izvoarelor termale. Statiunea-oras Baile herculane este cea mai veche statiune balneara din Romania si una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestata documentar din vremea ocupatiei romane. Statiunea Balneara Baile Herculane a fost mentionata sub denumirea “Ad aquas Herculis sacras ad Mediam”.

Factorii terapeutici gasiti in zona Bailor Herculane se refera la climatul de depresiune intramontana, apele izotermale si hipertermale cu temperature intre 38 si 60 grade Celsius, slab radioactive sau hipotone si un bioclimat sedative de crutare cu ionizare negative a aerului. Apele termale gasite la statiunea balneara Baile Herculane pot avea diferite compozitii chimice, astfel contribuind la tratarea diferitelor afectiuni. Aceste compozitii chimice pot fi: sulforoase, clorurate, sodice, calcice sau oligometalice.

Tratamentele disponbilie la Statiunea Baile Herculane se gasesc sub forma de tratamente cu bai termale, bai sulfuroase si sarate, buvete pentru cura interna cu ape minerale, aerohelioterapie, instalatii de hirdoterapie, instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale, instalatii de elecro si hidroterapie si altele. Statiunea balneoclimaterica Baile Herculane este reumita pentru tratarea afectiunilor reumatismale, afectiunilor neurologice periferice, metabolice, post-traumatice sau afectiuni asociate.

Staiunea Balneara Herculane

Istoric statiunea Baile Herculane:

Statiunea Balneoclimaterica Baile Herculane este cunoscuta de mai bine de doua mii de ani. Prima atestare documentara despre aceasta dateaza din anii 153, aceasta aparuta intr-o tabula votiva gasita in bai care spune “Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcîndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta”.

Baile Herculane a fost un important punct de atractie pentru aristocratii romani care erau impresionati de puterea tamaduitoare a apelor termale ale acestei zone. Cu o existent datata de peste 1855 de ani, Statiunea balneara Baile Herculane este cea mai veche statiune din Romania. Numeroase vestigii din timpul ocupatiei romane sunt vizibile si azi, apeducte, bai, statui, tabule votive aduse ca multumire zeilor.

Istoria moderna a bailor incepe dupa 1718, in cadrul imperiului austriac. Dupa 1736, statiunea a fost reconstruita si modernizata. Statiunea a fost vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati: Imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta sau imparatul Francisc I si imparateasa Charlotte.

Aceasta lunga si prospera activitate a Bailor Herculane, adapostita de munti si favorizata de eficacitatea terapeutica a apelor termale a transformat-o intr-un din cele mai vizitate statiuni balneoclimaterice din Europa.

Baile Herculane

Obiective Turistice din statiunea Baile Herculane:

- Muzeul Nicolae Cena, este muzeul de istorie a zonei in care se prezinta documente referitoate la istoria statiunii, pietre votive din perioada romana, arme, piese de ceramic si alte material arheologice.

- Muzeul Portile de Fier, expune piese din domeniile stiintelor naturii, istoriei (documente si obiecte arheologice), etnografie si arta plastic romaneasca.

- Parcul National Valea Cernei, al doilea parc din Romania ca marime, cu o suparata de peste 60000 ha si cu un bazin hidrografic propriu.

- Baile Herculane, este o statiune balneoclimaterica cu o tradiei de peste doua milenii, situate pe raul Cerna.

- Statuia lui Hercules, fiul lui zeus, patronul gimnaziilor, sporturilor, gladiatorilor si protectorul apelor termale.

- Numeroase atractii turistice natural cum ar fi: Cheile Feregari, Cheile Peciniscai, Cheile Taznei, Grota cu Aburi, Grota Haiducilor, Avenul lui Adam, Pestera Topolnitei si Valea Cernei.

- Sfinxul Banatean este o stanca sculptata de timp, tainica prin priovenienta dar si mesajul nedescifrat care il contine.

Statuia Hercule din Statiunea Baile Herculane