You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Baile Felix Email

Statiunea Balneara Baile Felix.

Baile Felix, in prezent este cea mai mare statiune balneara cu functionare permanenta din Romania si se afla la 8 km de Oradea. Apele termale din Baile Felix au temperature cuprinse intre 20 si 49 grade Celsius. Prin reteaua larga de hoteluri, Baile Felix ofera 7000 de locuri de cazare, bazine de inot, stranduri acoperite sau in aer liber, sali de jocuri mecanice, terenuri de sport, cinematograf si este recunoascuta la nivel international.

Clima temperata si padurile de foioase din aceasta zona creaza in statiune o atmosfera ideala pentru relaxare si tratament in orice anotimp, iar ploile sau frigul iernii nu reprezinta o amenintare pentru baile termale in aer liber.
Proprietatile terapeutice ale apelor termale din Baile Felix, au favorizat dezvoltarea centrelor pentru tratamente medicale. Factorii curativi se gasesc in apele minerale bicarbonate, sulfatatae, calcice, silicinoase,oligometalice sau sodice sau in namolul terapeutic. Pentru aceste tratamente se folosesc instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru bai la cada, instalatii pentru elongatii in apa, sali de gimnastica medicala, instalatii pentru electro si hirdo terapie si piscine acoperite sau in aer liber. Apele termale ale Bailor Felix sunt folosite pentru tratarea afectiunilor reumatismale, afectiunilor neurologice centrale si periferice, afectiunilor postraumatice si altele.
Penrtu un ghid complet al activitatilor din Baile Felix accesati www.baile-felix.net

Statiunea balneara Baile Felix

Istoric statiunea Baile Felix:

Prima aparitie documentata despre Baile Felix apare intr-o Diploma a Vaticanului in 1221 in care au fost mentionate apele termale de langa Cetatea Oradiei si a fost denumita Termae Varadienses sau Baile Oradiei. Nicolaus Olhaus, aduce un omagiu acestor ape termale in 1536 intr-o serie de scrieri despre efectele tamaduitoare ale acestor bai termale.
Intre anii 1700-1721, izvorul de apa termala a fost descoperit de Felix Heldres al carui nume a fost adoptat de-a lungul timpului si in prezent se gaseste chiar in numele statiunii. Prima analiza a apelor si a factorilor curativi a acestora a fost efectuat in 1731.
Primele atestari ale Statiunii Felix apar in 1763 si contin notele unui medic in legatura cu construirea unui bazin pentru bai. Bazinul de lemn a fost transformat in bazin de piatra in 1771 la care au fost atasate si cabine de bai. Prima cladire a statiunii a fost construita intre 1766-1772 iar primul foraj modern a fost realizat de la Izvorul Principal in 1885. In 1896, a fost acordata apelor termale din Felix medalia de aur si Diploma de onoare la Expozitia Mondiala.
Simbolul statiunii, floarea de lotus, sau nufarul termal, a fost descoperit de botanistul de origine maghiara Pal Kitaibel in 1789 si a fost denumit de catre Janos Tuzson care face asemanarea cu nufarul de Nil. Nufarul termal a fost declarat monument al naturii in 1931.

 

Baile Felix statiune Balneoclimaterica

Obiective Turistice din statiunea Baile Felix:

- Strandul Apollo (situate la intrarea in Statiune, in zona hotelurilor) are in dotare baza de tratament, masaj si sauna.
- Strandul Felix este cel mai mare complex de bazine din Baile Felix si se zice apele fac minuni pentru afectiunile reumatismale.
- Strandul cu valuri din Baile 1 Mai este cel mai vechi strand din Romania, cu varsta de aproximativ 107 ani.
- Biserica de lemn a fost ridicata in anul 1785 si a inlocuit o biserica mai veche de lemn si a fost mutata din Brusturi in Oradea in 1961 unde a fost reasamblata si restaurata in curtea Muzeului Tarii Crisurilor iar la ora actuala se gaseste in central statiunii Baile Felix.
- Cladirea Sanifarm este o fosta manastire din ordinul calugaresc Sf.Vincentio construita in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
- Capela de la Haieu este o biserica-sala din secolul XIV si restaurata in 1977, in care inca se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, gotice si cisterciene.
- Rezervatia Naturala din Baile 1 Mai adaposteste trei specii naturale protejate: Nufarul Termal (Nymphaea Lotus Thermalis), pestele Rosioara lui Racovita (specie numita dupa naturalistul roman Emil Racovita) si melcul Melanopsis Parreyssi, specie ce a supravietuit erei glaciare.
- Avenul de la Betfia, impropriu numit de localnicii din Betfia “Craterul din Betfia”este un fenoment carstic de pe Dealul Somleului cu o adancime de 86 de metri si o cadere aproape vertical de 54 metri.