You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Obiective Turistice
Obiective Turistice
 • Barcelona   ( 9 Articole )

  Obiective Turistice Barcelona

  Capitala a Cataloniei, regiune situata in nord-estul Spaniei, Barcelona este cel de-al doilea oras ca marime al Spaniei si unul dintre cele mai frumoase orase europene.

  Indiferent de varsta sau gusturile pe care le ai, turist fiind, nu poti sa nu te indragostesti de acest oras. Este un loc in care istoria se impleteste cu modernitatea, iar acestea imbinate cu stilul de viata catalunian iti vor taia rasuflarea.

  Daca iti doreste sa vizitezi Barcelona, este recomandat sa iti aloci pentru acest lucru cel putin 4 zile, pentru ca nu este o detinatie pe care sa o poti parcurge repede. Este bine sa iti stabilesti prioritatile si sa stii ce anume doresti sa vizitezi, pentru a nu pierde cele mai importante obiective turistice, deoarece vei fi mai mult ca sigur distras de multitudinea de cladiri si bulevarde, arhitectura orasului fiind intradevar impresionanta.

   

  De la aeroport nu vei ajunge greu in oras. Acesta are 3 termianle si in fata fiecaruia exista statii de autobuse care te duc in oras ( poti sa iei autobusul rapid care e cca. 6 E sau cel de stat care e 1.30 E), iar cel mai util reper, spre care ar trebui sa te deplasezi cu acestea, ar fi Placa de Espanya. In acest loc se gaseste metroul si statii de autobus catre toate directiile.

  Ca si obiective turistice in Barcelona nu trebuie sa ratezi:

 • Viena   ( 9 Articole )
  Obiective turistice Viena

  Ca si alte capitale europene foste centre administrative ale unor imperii, Viena este o metropola intesata de obiective turistice. Am putea spune ca, insusi orasul in sine este un obiectiv turistic, o capitala in adevaratul sens a cuvantului in care modernul se imbina cu vechiul, un oras care impresioneaza din toate punctele de vedere dar in mod special prin cel arhitectonic. Mai mult, Viena este un oras extrem de prietenos, usor de vizitat, un obiectiv in care turistul tinde sa se intoarca, chiar daca il cunoaste pe de rost.

  Mai jos aveti pe scurt prezentate cateva obiective turistice din Viena :
 • Belgrad   ( 6 Articole )

  Despre Belgrad si obiective turistice

  Distrus partial de aproximativ 44 de orii, orasul Belgrad este nu numai unul dintre cele mai vechi orase de pe continent ci si unul dintre cele care se pot lauda cu un trecut cat se poate de crunt daca nu tragic. Capitala a Serbiei inca din anul 1403, Belgrad (Beograd) este asezat intr-un punct strategic, la varsarea raului Sava in Dunare, intre doua regiuni importante ale Serbiei, Voievodina si Serbia Centrala. In prezent, Belgrad este o adevarata capitala europeana, un oras care merita vizitat si care ofera turistilor un centru istoric care numara nu mai putin de 48 de piete si piatete si 5500 de strazi vechi.

  Belgrad este cel mai mare oras din Serbia si al treilea din europa de Est, dupa Istanbul si Atena respectiv al treilea mare oras de pe Dunare, dupa Budapesta si Viena. Unul dintr ecele mai vechi orase europene, Belgradul este leaganul in care s-a nascut cultura Vinca, una dintre cele mai mari culturi preistorice din Europa. Desi redescoperita locatia de catre greci, celtii au reconstruit aici un oras pe care l-au numit Orasul Alb. De aici i se trage nume sarbesc, Beograd, pe care il poarta incepand cu anul 878 e.n. I

  n prezent, Belgrad acopera 3,6% din suprafata tarii, este locuit de 24% din populatia Serbiei si este centrul economic, cultural si stiintific al Serbiei. Are un statut special, fiind unitate teritoriala separata, cu un guvern autonom.

  Obiective turistice Belgrad:

 • Budapesta   ( 4 Articole )

  Scurt istoric si Obiective turistice din Budapesta

  Budapesta este capitala Ungariei si unul dintre cele mai frumoase orase-capitala ale Europei. Centru politic, cultural, industrial si comercial al Ungariei, Budapesta are o poopulatie de aproximativ 1,7 milioane de cetateni (3,27 in zona metropolitana), orasul acoperind o suprafata de peste 525 de km patrati.

  Orasul este insa format din 3 orase diferite, Buda, Obuda si Pesta, unificate la data de 17 noiembrie 1873. Originile sale se pierd insa in negura timpului, prima atestare documentara a unei asezari urbane pe acest teritoriu fiind orasul Aquinarium, capitala provinciei romane Panonia Inferioara. Mai tarziu, in secolul IX locul a fost ocupat de Maghiari care au reconstruit orasul ce va deveni in cel de-al 15-lea secol un centru al culturii umaniste Renaissance.

   

  Obiective Turistice Budapesta:

 • Bratislava   ( 5 Articole )

  Bratislava Obiective turistice

  Situat pe ambele maluri ale Dunarii si aproape de granitele Slovaciei cu Cehia, Ungaria si Viena, Bratislava este un oras cu un trecut maret desi una dintre cele mai noi capitale ale lumii.

  Bratislava este considerat un oras al muzicii. Giganti ai muzicii clasice precum Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein, sau Hummel au compus si interpretat aici. De asemenea, Baletul si Opera Teatrului National Slovac de aici sunt de renume mondial.

  Obiective turistice Bratislava:

 • Paris   ( 8 Articole )

  Obiective Turistice Paris

  obiective turistice paris
  Traversat de fluviul Sena, Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Desi orasul propriu zis numara o populatie putin peste 2 milioane de locuitori, zona metropolitana este locuita de nu mai putin de 12 milioane de cetateni. Nucleul istoric al Parisului este denumit Ile de la Cite si este cea mai veche zona locuita a zonei, o insula mica de pe Sena locuita in antichitate de tribul parizilor (Parisii in latina), de unde si numele orasului. Insula este in zilele noastre ocupata in mare parte de celebrul Palat al Justitiei si de catedrala Notre Dame de Paris. Imediat in vecinatate, se gaseste o alta insula mai mica, cu care Ile de la cite este si conectata, insula Saint louis. Aici se gasesc constructii din secolele 17 si 18. Renumite sun in Paris si cheile Senei, strajuite de copaci si vanzatori ambulanti de carti, podurile istorice, numeroasele cladiri si monumente istorice, muzee de renume mondial si bulevarde celebre precum si Champs Elysees.

  Ocupat pana in anul 52 i.e.n de un trib galic numit parisi care locuiau pe insula centrala, Parisul a fost ocupat de romani si redenumit Lutetia (Locul mlastinos). 50 de ani mai tarziu orasul se extinde pe malul stang al Senei si primeste numele de Paris. Abia in anul 508, dupa retragerea romana, orasul va deveni capitala francilor, sub conducerea dinastiei Meroviengienilor. In secolul 11 Parisul se va extinde si pe malul drept al Senei, bucurandu-se de o crestere remarcabila in secolele urmatoare, mai ales sub domnia lui Filip al II-lea Augustus (1180-1223). In aceasta perioada se vor pava drumurile principale si se va construi primul Luvru, catedrala Notre dame iar scolile de pe malul stang sunt unite in cadrul Sorbonei. Astfel, Evul Mediu va fi o perioada extrem de prospera, Parisul devenind unul dintre cele mai importante centre culturale si comerciale ale Europei. Mai tarziu, sub domnia Regelui Soare, Louis al 14-lea, resedinat regala se muta la nou inauguratul palat Versailles, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zilele noastre din zona metropolitana a Parisului.

  Paris Obiective Turistice :