You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Bratislava
Bratislava

Bratislava Obiective turistice

Situat pe ambele maluri ale Dunarii si aproape de granitele Slovaciei cu Cehia, Ungaria si Viena, Bratislava este un oras cu un trecut maret desi una dintre cele mai noi capitale ale lumii.

Bratislava este considerat un oras al muzicii. Giganti ai muzicii clasice precum Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein, sau Hummel au compus si interpretat aici. De asemenea, Baletul si Opera Teatrului National Slovac de aici sunt de renume mondial.

Obiective turistice Bratislava:

Parlamentul Email
Parlamentul, sau consiliul National al Republicii Slovace, ocupa una dintre cele mai bune pozitii in oras, in apropierea Dunarii si a Castelului. Nu va asteptati insa la splendoarea gotica a Parlamentului Maghiar ori arhitectura deosebita ale altor cladiri parlamentare europene. Parlamentul Slovac functioneaza intr-o cladire cu un caracter mai degraba utilitar decat arhitectonic. Cu toate acestea, este un reper important pentru turisti, tururi organizate fiind disponibile acestora in fiecare zi lucratoare de la ora 14.  Atasat complexului se afla un restaurant, Parlamentka, deschis publicului, care ofera o priveliste deosebita asupra Dunarii.
Palatul Grassalkovich Email
Acest palat de vara in stil rococo a fost construit in anul 1760 pentru conducatorul camerei regale Ungare si vizerul Mariei tereza, contele Anton Grassalkovich. Un loc predestinat intrunirilor sociale ale aristocratiei din vechime, palatul este acum rezidenta Presedintelui Republicii Slovace.
Podul Nou Email
Construit intre 1967 si 1972 peste fluviul Dunarea, Podul Nou este probabil cea mai distinctiva constructie a Bratislavei. Arhitectii podului, J. Lacko si A. Tesar, au decis sa suspende puntea de otel de un singur pilon. In fruntea acestui pilon, la o inaltime de 80 de metri, se afla un restaurant conectat cu podul insusi. Podul are o lungime de 431,8 metri si o latime de  21 metri dar si o masa totala de  7537 tone.
Vechea Primarie Email
Istoria Primariei Orasului Vechi incepe odata cu epoca medievala, in secolul al 13-lea. Cel mai important element al acestei constructii neogotice este capela Sfantului Ladislau cu peretii sa unici, pictati in secolul al 15-lea. In anul 1581, o arcada renascentista a fost adaugata acestei capele. Cladirea adaposteste acum Muzeul Orasului, cel mai vechi muzeu din Bratislava, deschis inca din anul 1868. Vara, aici se tin nenumarate programe artistice care fac deliciul turistilor, in gradina renascentista a cladirii, in vreme ce concertele simfonice sunt sustinute in turn.
Castelul Bratislava Email
Castelul situat pe un deal deasupra orasului vechi, domina orasul Bratislava. Prima referire la aceasta cetate vine din Analele Salzburgului si dateaza din anul 907, in descrierea unei lupte dintre bavarezi si unguri. Ultima reconstructie, in stil baroc, a survenit in secolul al 17-lea, cand a devenit resedinta conducatorului regional Palffy. Castelul a fost mai apoi rearanjat in timpul domniei Mariei Tereza pentru a satisface nevoile ginerelui sau Albert, guvernator al regiunilor Saxonia si Tessen. In 2008 a inceput un intens proces de restaurare, care se presupune ca va dura aproximativ 5 ani. Chiar si asa, fiind accesibil publicului doar partial, castelul ramane unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Bratislavei.